Renderfotókon a OnePlus új középkategóriás mobiltelefonja

91mobiles
not image

Kulcsár Péter

2021. július 2. - 03:50

A OnePlus Norddal a kínai gyártó tavaly új irányt vett, és megcélozta az alsó-középkategóriát, a trend pedig idén sem fog változni.

A One Plus Nord2 már a vállalat bejelentési ablakában mozgolódik, bár hivatalos információk egyelőre még nem érkeztek a készülékről, iparági szivárogtatók szerint azonban egy kora őszi indulás várható.

A 91mobiles portál jóvoltából renderfotókon csodálhatjuk meg az okostelefont, ami 2021-ben a MediaTek lapkakészleteivel lesz majd felszerelve. A Dimensity 1200 chip teljesítményben nagyjából a Snapdragon 865 és a Snapdragon 870 szintjén tanyázik, legalábbis ez derült ki a 8 GB RAM-os változat benchmark pontjaiból.

Természetesen a végső dizájn eltérhet a CAD szoftverrel tervezett kinézettől, azonban a korábbi tapasztalatok alapján nem éppen kirívó eltérésekre kell számítanunk, csupán minimális különbségek lehetnek.

A Nord2 valamikor szeptember végén kerülhet piacra, bár az is igaz, hogy a spekulációk és pletykák korábban arra engedtek következtetni, hogy a rajt akár már jóval hamarabb, egészen pontosan július derekán megtörténhet, amire valljuk be, vajmi kevés az esély.

A készülék hátlapjában egyébként egy tripla kamerarendszer kaphat helyet egy 50 megapixel felbontású főszenzorral, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamerával, valamint egy 2 megapixeles mélységi lencsével.

Az előlapra egy 32 megapixeles szelfikamera került, míg a megfelelő működésről az ebben az árkategóriában általánosnak mondható 4 500 mAh-ás akkumulátor gondoskodik, ami akár két napos üzemidőt garantálhat.