Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Rejtélyes betegség szedi áldozatait Tanzániában, vért hánynak tőle az áldozatok

Legalább 15 ember életét vesztette és 50 ember kórházba került egy eddig ismeretlen, ámde vészjósló betegség miatt Tanzániában, amelynek olyan súlyos tünetei is lehetnek, mint a vérhányás.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egyelőre még beazonosítatlan az a megbetegedés, amely Tanzániában szedi az áldozatait, de a betegek rendkívüli szenvedésen mennek keresztül – derül ki a The Sun tudósításából. Egyelőre csak az ország déli részén található Mbeya régiót érinti, de már 15 ember életét vesztette a betegség következtében.

Ami riasztónak hat ebben a betegségben, hogy a többségében férfi páciensek között több olyan volt, aki néhány órával azt követően életét vesztette, hogy tüneteket produkált. A tünetekről egyelőre nem sokat tudni, de súlyos hasmenéssel és vérhányással járhat. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Felista Kisandu, a helyi egészségügyi szervezet vezetője leszögezte, hogy már elindították a kutatócsapatot, hogy kiderítsék a betegség jellegét és eredetét, de megerősítette, hogy a probléma még nem terjedt messzire, mindössze egyetlen egészségügyi járásban fordultak elő a súlyosabb, vérhányós esetek.

Mint mondta, a hatóságoknak még nem sikerült meghatározni a betegség eredetét, de kizártnak tartja, hogy járványkitörésnek vagyunk a szemtanúi. Az előzetes vizsgálatok annyit állapítottak meg, hogy főként gyomorfekélytől vagy májbetegségtől szenvedő férfiakat szállítottak kórházba, akiknek azt tanácsolták, egyelőre kerüljék a dohányzást és az italfogyasztást.

Eközben Dorothy Gwajika, Tanzánia egészségügyi minisztere Kisandu felfüggesztését követeli a nyilatkozatát követően, mivel állítása szerint „indokolatlanul és szükségtelenül” kelt pánikot a lakosság körében, és ő képzi az akadályát a megfelelő vizsgálatnak.

A kormánytisztviselők állítása szerint már volt hasonló betegségre példa 2018-ban, amikor a fertőzöttek magas láztól, hányingertől és vérhányástól szenvedtek. A hatóságok megkezdték a víz és a fertőzöttek vérének tesztelését, hogy felmerül-e a higanymérgezés gyanúja.

Mindezen hírek egy hónappal azt követően látnak napvilágot, hogy John Magufuli, Tanzánia elnöke bejelentette, „Isten erejével” sikerült teljesen eltörölni a koronavírust az országban, és nem is fognak vakcinákat kiosztani a lakosságnak. Tanzánia alapvető járványkezelési taktikája a pandémia létezésének letagadásában állt, melyről itt írtunk részletesebben.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.