Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Kétgólos hátrányból fordított és nyert a Real Madrid az utolsó helyezett Almeria ellen

Őrületes mérkőzésen van túl a Real Madrid a spanyol bajnokságban, miután az utolsó helyezett Almeria nem kis kihívás elé állította a királyi gárdát.

...svg content...Fotó: EPA/Daniel Gonzalez
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A spanyol bajnokság szurkolói sem unatkoznak, mindig születnek váratlan eredmények. Már önmagában óriási meglepetés a Girona szereplése, akik továbbra is esélyesek arra, hogy megnyerjék a LaLigát, ami legalább akkora szenzáció lenne, mint pár esztendővel korábban a Leicester City bajnoki győzelme a Premier League-ben.

A Real Madrid is pályára lépett vasárnap, és papíron gálát várhattak a szurkolók odahaza. A királyi gárda minden szinten erősebb, mint az Almeria, akik ugyan a 20. helyről várhatták a 20. fordulót, nem törte össze őket a nyomás, ahogyan az sem, hogy a Bernabeu-ban kellett megküzdeniük a fő esélyessel szemben, akik nemrég szó szerint kiütötték a Barcelonát a spanyol Szuperkupában. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Ehhez képest Ramazani már az első percben vezetéshez juttatta a vendégeket, miközben többen még el sem foglalták a helyüket a lelátókon. Sőt, a 43. percben, röviddel az első félidő lefújása előtt González megduplázta az előnyt, amikor láthatóan már Ancelotti vérnyomása sem volt a helyén. Fogalmazzunk úgy, volt mit mondania az öltözőben a sztároknak a félidőben látottak után.

Kétgólos hátrányból fordított a Real Madrid

Hatással tudott lenni rájuk, az 57. percben a gólzsák Bellingham büntetőből szépített, majd alig pár perccel később megint kettővel ment az Almeria. A VAR-os elemzés végén azonban visszavonták Arribas gólját, ami már a kiscsapat edzőjét készítettek ki, és ezzel még távolról sem volt vége az eseményeknek.

A visszavont találat inkább a Real Madridnak adott erőt, és a 67. percben V. Junior 2-2-re módosította az állást. A 11 perces hosszabbításban Garitano addig mondta a magáét, amíg a második sárga lapját is megkapta, így edző nélkül maradt az utolsó percekre az Almeria. Az igazi dráma csak ezután következett, amikor Carvajal a 99. percben győztes góllal ünnepeltethette magát, amivel a Real marad a bajnokság élén.

Nem túlzást azt állítani, hogy a LaLiga történetének egyik legfordulatosabb meccsét láthattuk, aminek a végén a Real Madrid 51 ponttal áll a tabella élén, megelőzve ezzel a 49 pontos Gironát, míg a Bilbao úgy 41 pontos, hogy egy meccsel többet játszott a riválisainál. A Barcelona szintén 41 pontot gyűjtött eddig, ugyanakkor ezt 19 forduló alatt hozták össze.