Igazi Real-legenda ülhet Zidane helyére, ha távozik

Fotó: Instagram/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.május.15 - 07:20

A legfrissebb spanyol értesülések szerint a Real Madrid legendája készen áll arra, hogy szintet lépjen, és ezt nemcsak az eredményei mutatják.

Raúl González Blanco a Real Madrid történetének egyik legnagyobb játékosa, aki 1990 és 1992 között a városi riválisnál nevelkedett, majd a Real Madridhoz került. Kijárta az első csapathoz vezető utat, így a C és a B csapatnál is játszott.

A legjobbakat 1994 és 2010 között szolgálhatta, ami egy nagyon sikeres időszakot ölelt fel számára. Az egykori csapatkapitány azonban nem Spanyolországban vonult vissza, mert rövid ideig a Schalke csapatában is játszott, illetve az Al-Szadd, valamint a New York Cosmos játékosa volt.

2018 és 2019 között a Real Madrid U18-as csapatát irányította, míg 2019 óta a Real Madrid Castillával ér el sikereket. Egy ideje téma, hogy átveheti Zidane, a korábbi csapattársa helyét a Real Madridnál, de a hírek ellentmondásosak.

Egyik pillanatban azt olvashatjuk, hogy a Real nm cseréli le a franciát, míg a következőben már arról írnak, hogy a nyáron edzőt cserélnek. A MARCA beszámolója szerint Raúl neve az első helyen szerepel Zidane lehetséges utódjai között, és sokan őt látják a természetes utódnak, aki azt építené tovább, amit a francia elkezdett.

A Castilla edzőjeként megmutatta, hogy mire képes, és minden szinten készen állhat arra, hogy feljebb lépjen. Igaz, teljesen más lenne számára egy ekkora csapatot irányítani, de Zidane esetében is működött a dolog.

A MARCA a cikkében megemlíti, hogy Raúl valóban készen áll, és nála jobban senki sem ismerheti a klubot. Logikus döntés lenne a kinevezése, ha Zidane mégis távozik, aki jelenleg azért harcol, hogy újra bajnok legyen a csapat.

Az elmúlt hetekben Eintrancht Frankfurt már érdeklődést mutatott Raúl iránt, és a következő szezont már Németországban kezdhetné meg. Hamarosan kiderül, hogy mi lesz a sorsa a spanyol klasszisnak, mert úgy tűnik, hogy ez a nyár nemcsak az aktív játékosokról fog szólni.