Dollár
392,18 Ft
Euró
412,01 Ft
Font
480,13 Ft
Bitcoin
16,932 $

Rasszistának tűnő megjegyzésért kért elnézést egy lap a Barcelona nagy sztárjától

not image

A T-800-as

2020. október 23. - 16:43

Ansu Fatit kissé furcsa köntösben ábrázolta az író, ami sok embernél azonnal kiverte a biztosítékot, és voltak, akik rasszizmusról beszéltek.

Ansu Fatit kissé furcsa köntösben ábrázolta az író, ami sok embernél azonnal kiverte a biztosítékot, és voltak, akik rasszizmusról beszéltek.

Soron kívül Németország szerint Oroszország nem tudja, és nem is fogja megnyerni a háborút

Nem volt túl szerencsés, amikor a spanyol lap újságírója csütörtökön a Barcelona fiatal sztárjáról írt, és ebben többen is rasszizmust véltek felfedezni. Az ABC újságírója, Salvador Sostres a katalánok keddi, Ferencváros elleni győzelem után fogalmazott meg egy olyan mondatot, amit nem kellett volna.

„Ansu futás közben olyasvalami volt, mint egy gazella, vagy egy nagyon fiatal, fekete utcai árus futás közben” a rendőrök elől menekülve – idézte a CNA a spanyol szakember által írt szövegének egy részletét. Sokat nem kellett várnunk arra, hogy valaki a csapattársak közül is reagáljon.

Antonie Griezmann, aki többek között Fati tehetsége miatt is van mellőzve Ronald Koemannál, a Twitteren keresztül írta azt, hogy Ansu egy kivételes fiatalember, aki ugyanolyan tiszteletet érdemel, mint mindenki más. Nincs helye rasszizmusnak és egy ilyen rossz modornak.”

Az ABC csütörtökön tette közzé az újságírója bocsánatkérését. „Ansu mozgásának szépségét és a nagyon fiatal tehetségét szerettem volna dicsérni. Néhány kifejezést rasszista sértésnek értettek. Minden másnál távolabb állt ez tőlem, és a debütálása óta az összes mérkőzése kapcsán nagyon elismerően írtam róla.”

Hivatalos összefoglaló videó a Barcelona-Ferencváros mérkőzésről: a gólok

„Mélyen sajnálom a félreértést, és bocsánatot kérek, ha valaki megsértve érezte magát emiatt.” – tette hozzá. Fati csak 17 éves, és a futball egyik legnagyobb tehetsége, akit már most Lionel Messi potenciális utódjának tartanak a barcelonai csapatban.

A Barcelona az újság és az újságíró beperlését tervezte, de a bocsánatkérés után újragondolja a dolgokat, hogy milyen irányt is válasszon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.