Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,044 $

Megugrott a rákos megbetegedések száma a pilótáknál

A washingtoni védelmi minisztérium felmérése riasztó képet mutat.

...svg content...Fotó: unsplash
Orvostudomány

Bense Róbert

Szerkesztő

A Pentagon csaknem 900 ezer egykori pilóta és személyzeti munkatárs egészségi állapota kapcsán végzett kutatásokat, melyekből kiderült, hogy rendkívüli mértékben megugrott közöttük a daganatos megbetegedésben szenvedők száma.

A repülőn szolgáló állománynál 87%-kal gyakoribb a bőrrák előfordulása, 39%-kal a pajzsmirigyrák, illetve 16%-kal gyakoribb a prosztatarák, valamint a mellrák kialakulása – írja a napi.hu. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A földi személyzetnél is rosszak a mutatók

Minden daganattípust egybevetve a rák kialakulásának esélye csaknem 24%-kal magasabb a repülőgépeken szolgáló katonák körében is, ugyanakkor a betegségek nem magyarázhatók csupán a levegőben töltött idővel.

A földi személyzet esetében ugyanis 19%-kal gyakrabban fordul elő agy- és idegrendszeri daganat, illetve 15%-kal magasabb a pajzsmirigyrákos esetek száma, mint amit az amerikai átlagadatok mutatnak.

A Kongresszus még 2021-ben utasította a Pentagont, melynek törvényi kötelezettsége az is, hogy feltárja a daganatos betegségek megugrásának okait, és intézkedéseket hozzanak az esetek visszaszorítása érdekében.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Legkevesebb két hónapra dőlhet ki a sorból Bellingham a Real Madridnál

A Real Madrid a lehető legjobbkor szerződtette le Mbappét, aki Bellingham góljait pótolhatja legkevesebb két hónapon át, ha meg kell operálni a brit sztárt.