Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Újabb rakétahullámot indítottak az oroszok Kijev ellen

Fotó: Orosz tüzérségi támadásban megrongálódott személygépkocsi Kijevben 2022. december 31-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az ünnepek alatt sem álltak le a támadások Ukrajnában, szilveszterkor is több területen zajlottak a csaták.

Az orosz erők január első napján folytatták az intenzív támadásokat Kijev és Ukrajna más területei ellen, azt követően, hogy szombaton számos rakétát lőttek ki, és éjszaka órákon át szóltak a légvédelmi szirénák.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Az ukrán légierő parancsnoksága arról számolt be, hogy 45 iráni gyártmányú Shaded drónt semmisítettek meg. Vasárnap éjfél után 32 ilyen drónt lőttek ki, míg szombaton késő este összesen 13-at.

Ukrajna teljes területén este 7 órától éjfélig kijárási tilalom van érvényben, ami lehetetlenné tette, hogy közterületeken ünnepeljenek az emberek. A megsemmisített rakéták elemei károkat okoztak a főváros központjában, de az előzetes jelentések szerint senki sem sérült meg a támadásban.

Erről Vitalij Klitschko kijevi polgármester számolt be a közösségi médiában, hozzátéve, áldozatokról sem tudnak. Bridget Brink, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete a Twitteren azt írta, Oroszország gyáva módon támadta meg Ukrajnát az új esztendő korai óráiban. „De úgy tűnik, Putyin még mindig nem érti, hogy az ukránokat vasból faragták.” – idézte a nagykövetet a j