Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Radar nélkül rendelkező gépeket is képes kiszimatolni az új csendes drón

General Atomics
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 18. - 22:20

Egyre gyakrabban teszteli a drónokat az amerikai hadsereg, ami nem véletlen, hiszen ezekben a parányi gépekben rengeteg potenciál rejtőzik.

A DARPA nemzetvédelmi projektekkel foglalkozó ügynökség bejelentette, hogy olyan pilóta nélküli szerkezetek tervezésébe kezdett, melyekkel csendesen, szinte észrevétel nélkül tudnak ellenséges repülőgépek után kémkedni.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Az Interesting Engineering hírportál értesülései szerint egy új drón fejlesztését tűzték ki céljuknak, amellyel még a legtávolabbi, elhagyatott térségekbe is könnyedén eljuthatnak, és uralmuk alatt tarthatnak olyan régiókat, ahová más módszerrel képtelenség berepülni.

A DARPA a General Atomics vállalat Avenger drónját Pratt & Whitney Turbofan erőforrással látta el, ennek köszönhetően akár 15,2 ezer kilométeres magasságokba is fel tud jutni, ezen felül Hellfire rakétákkal is felszerelték, amivel precíziós csapásokat mérhetnek az ellenfelekre.

Ezen felül egy másik szállítóegységet, a Lockheed Martin által gyártott Legion Podot is alkalmazhatják, ami a maga 2,5 méteres hosszával és 41 centiméteres szélességével, illetve IRST21 szenzorával képes nyomon követni infravörös sugarak segítségével a legalattomosabb lopakodó gépeket.

Az első tesztrepülések alkalmával a Legion Pod olyan sebesen közlekedő repülőgépeket tudott lenyomozni, valamint az adatait feldolgozni a fedélzetére szerelt processzorral, amire még egyetlen más hasonló szerkezet sem volt képes.

Ha minden jól alakul, akkor a gépet nemsokára élesben is bevethetik a nemzetközi hadszíntereken, így kiderülhet, hogyan teljesít a drón és a speciális Legion Pod különféle körülmények között.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.