Rácz Jenő szívesen kritizálja mások főztjét, ám fordított esetben ez nincs ínyére
Ettől függetlenül meghallgatja és elraktározza magában, hogy ha szükség lenne rá, be tudja építeni a saját életébe vagy a szakmájába.
Együtt ünnepeltek a legjobb séfek az Év étterme díjátadó gálán, ahol Rácz Jenő mindkét étterme (Rumour, Costes Restaurant) megkapta a legjobbaknak járó elismerést. A Blikk pedig arra volt kíváncsi, ő maga hogyan kezeli a felé irányuló kritikát.
Ő azt gondolja, teljesen más az, amikor az embernek az a dolga, hogy kritizáljon egy amatőr versenyen, ettől viszont eléggé eltér a való élet. Majd hozzátette, szívesen véleményezi mások főztjét, ám fordított esetben (ha negatív hangvételről van szó) ez nincs ínyére.
Kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy ezek a kritikák jókor, jó helyen találják meg az embert, és beépítse azokat a saját életébe vagy a szakmájába, hogy jobb legyen. Elismerte, hogy az ilyen jellegű véleményezésnek megvan a maga haszna, mégsem hiszi, hogy bármely helyzetben szükség lenne rá.
Majd a kedvenc ételeiről kérdezték, így elmondta, hogy szokott gyorséttermi ételeket is fogyasztani, de a gulyáslevest különösen szereti, amiből bármikor képes lenne egy tállal bekanalazni. Hozzátette, ha valahol ez a menü, biztosan kipróbálja, már csak azért is, hogy kritizálhasson.