Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,64 Ft
Euró
383,59 Ft
Font
450,36 Ft
Bitcoin
68,360 $

Nagyot ugrott az új androidos csúcsprocesszor teljesítménye, de az Apple-t így sem éri utol

A Qualcomm legújabb csúcskategóriás chipkészlete, a Snapdragon 8 Gen 4 jelentős teljesítménynövekedést ígér, bár kérdéses, hogy felülmúlja-e az Apple A18 Pro chipjét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Daniel Romero
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

A Qualcomm októberben mutatja be a Snapdragon 8 Gen 4-et, amely az előző generációs Snapdragon 8 Gen 3-hoz képest jelentős teljesítménynövekedést ígér. A TSMC 3 nanométeres technológiájával készülő új chip saját fejlesztésű Arm magokat használ, melyek között kettő nagy és hat közepes teljesítményű mag található.

A jelentések szerint a Snapdragon 8 Gen 4 jelentősen jobb eredményeket ér el a benchmark teszteken az előző generációhoz képest, bár egy mérnöki minta eredményei szerint ez a teljesítménynövekedés mégsem olyan jelentős, mint várták. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Ennek ellenére a Digital Chat Station nevű kínai informátor igyekezett megnyugtatni a felhasználókat, hogy a teszten próbálgatott prototípus egy alacsonyabb frekvenciájú változatban futott.

A Snapdragon 8 Gen 4 körülbelül 2700 pontot ért e

A Snapdragon 8 Gen 4 körülbelül 2700 pontot ért el az egymagos teszten, és 10 000 pontot a többmagos teszten, ami jelentős javulás a Snapdragon 8 Gen 3-mal felszerelt Galaxy S24 Ultra 2187, illetve 6669 pontjaihoz képest. A kapott eredmények ugyanakkor még mindig nem érik el az iPhone 15 Pro Max által produkált 2958, illetve 7288 pontokat.

Iparági értesülések szerint ennél mindenki jobbra számított a Snapdragon 8 Gén 4 kapcsán, így kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az új lapka csúcsra járatott verziója képes lesz-e felvenni a versenyt a következő-generációs iPhone-okba kerülő A18 Pro chippel.

Úgy tudni, a következő hónapokban további fejlesztéseket hajthat végre a Qualcomm, így a Snapdragon 8 Gen 4 teljesítménye akár még javulhat is a bemutatóig, ugyanakkor sok idejük nincs már a módosításokra, hiszen lassan a gyártási előkészületeknek is el kell indulniuk.