Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Putyin: nem fogjuk Sztálingráddá tenni az ukrán városokat, ezek a jövőbeli városaink

Vlagyimir Putyin orosz elnök videokapcsolaton keresztül vesz részt a Biskekben zajló, 1. Eurázsiai Gazdasági Fórum plenáris ülésén Moszkvában 2022. május 26-án. Az Eurázsiai Gazdasági Fórumot az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamai közötti együttmûködés erõsítése céljából rendezték meg. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Mecel
not image

Nagy Noel

2022. június 25. - 13:54

A Kreml egyik legfőbb propagandistája elmesélte, mit mondott neki Vlagyimir Putyin, amikor intenzívebb bombázásokat szorgalmazott.

Margarita Szimonjan, az orosz RT főszerkesztője még az „orosz Davosnak” nevezett Szentpétervári Gazdasági Fórumon beszélt Vlagyimir Putyinnal, amelyet el is újságolt a Kreml másik gátlástalan propagandistájának, Vlagyimir Szolovjovnak a műsorában.

Szolovjov kíváncsisága hajthatatlan volt, Szimonjan viszont mosollyal az arcán közölte, hogy azért nem mondhat el mindent, amiről beszéltek, viszont később talán a műsorvezető fülébe súgja – idézte a The Daily Beast.

A szovjet és észak-koreai propagandisták által kitaposott nyomvonalon haladva Szimonjan azzal kezdett, hogy Putyin egészségét, fáradhatatlan erejét, megrengethetetlen magabiztosságát és vidám kedélyét éltette – állította.

Szimonjan szerint feltette azt a kérdést az orosz elnöknek, amelyet valamennyi „átlagember” fel szokott tenni magában, hogy miért nem támadják meg a „döntőközpontokat” (magyarán a Nyugatot és főként az USA-t), illetve mik a vörös vonalak, amiknél már a Kreml is azt mondja, hogy ami sok az sok? Állítása szerint erre Putyin a következő választ adta:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Nem fogom megmondani, merre vannak a vörös vonalak, de pontosan tisztában vannak vele. Nem fogom megnevezni őket a katonai taktikázás miatt: miért mutatnám meg a kártyáinkat előre?”

Szimonjan ezt követően arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyinnak alapos oka van arra, hogy miért nem folytatnak intenzívebb bombázásokat a nagyobb ukrán városok ellen a siker érdekében, amire az orosz elnök válasza „praktikus” volt:

„Sztálingráddá akarnánk változtatni ezeket a városokat? Valóban a mi embereink vannak ott! Ezek a jövőbeli városaink! Teljesen egyértelmű… ez a mi földünk és a mi embereink, akkor helyre kellene állítanunk őket”

Putyin válaszai már csak azért is aggasztóak, mert egyértelműen arra mutat, hogy nem hajlandó alkudozni és csak azt a kimenetelt fogadja el, hogy Ukrajna teljes mértékben orosz irányítás alá kerül – hacsak nem blöff ez is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.