Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Putyin és a szaúdi trónörökös továbbra is bővítené a kereskedelmi és gazdasági kapcsolataikat

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözli Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceget a moszkvai Kremlben 2018. június 14-én, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzésének napján. (MTI/EPA/Jurij Kadobnov)
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 24. - 05:43

A közlemény szerint a kölcsönösen előnyös együttműködés „gyümölcse” több területen is megmutatkozott.

A Kreml sajtószolgálata által közzétett jelentésből kiderül, miszerint az orosz elnök, Vlagyimir Putyin és a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán a tegnapi nap folyamán telefonon keresztül tartott megbeszélést, amely minden szempontból sikeresnek bizonyult.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Elsősorban megállapították, hogy a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok gyors ütemben fejlődnek, a kölcsönösen előnyös együttműködés „gyümölcse” pedig több területen is megmutatkozott – számolt be a TASS.

Mindemellett a kereskedelmi forgalom is jelentős növekedésnek indult, így ezeket a szempontokat figyelembe véve a két vezető arra a döntésre jutott, hogy továbbra is szoros kapcsolatot ápolnak országaik között.

A közlemény alapján a megbeszélés a szaúdi fél kezdeményezésére jött létre, illetve többször is folytattak már tárgyalásokat a kereskedelmi és gazdasági kapcsolataik bővítéséről, amelyeket korábban is pozitívan értékeltek.