Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,175 $

Putyin: „Az illegitim szankciók megkérdőjelezik a globális jogrendszer lényegét”

Az orosz államfő a szerdán kezdődő jogi fórum nyitóbeszédében kijelentette, Oroszország változatlanul fenntartja a jogállamiság elvét, amely alapvető feltétele egy igazságos és többpólusú világrend felépítésének.

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. MTI/AP/Dmitrij Loveckij
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Június 29-én kezdetét vette a 25. Szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórum (SPBILF), amely július 1-ig tart majd az Expoforum kiállítási központban, Vlagyimir Putyin pedig a résztvevőket köszöntő beszédében hangsúlyozta, a rendezvény fő témája – a jogállamiság fontossága – rendkívül aktuális napjainkban.

„Az illegitim szankciók alkalmazása, az államok szuverenitásának tiszteletben tartásának és a belügyeikbe való be nem avatkozás alapvető elveinek megszegése, valamint a stratégiai stabilitási szerződések lerombolása nem csak az országok és népek közötti kapcsolatoknak árt, de megkérdőjelezi a globális jogrendszer lényegét” – mutatott rá Putyin. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

„Oroszország, mint a világ egyik vezető hatalma, változatlanul fenntartja a jogállamiság elvét. Ezt alapvető feltételnek tekintjük egy igazságos és többpólusú világrend felépítéséhez, amely a politikai szféra, biztonság, gazdaság, tudomány, kultúra és sport méltányos interakcióján alapul.”

Az államfő reményét fejezte ki, hogy a fórumot magas szintű szervezés fogja meghatározni, az általa kidolgozott javaslatok pedig keresettek lesznek a fejlődés és a nemzetközi jog megerősítésének sürgető kérdéseinek kezeléséhez – olvasható a TASS cikkében.

Hangsúlyozta, a SPBILF jelentős és tekintélyes platformja lett a jogtörténettel és annak jelenkori fejlődésével kapcsolatos szakmai vitáknak, és eredményes megbeszéléseket kívánt a résztvevőknek.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.