Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

Putyin: „Az illegitim szankciók megkérdőjelezik a globális jogrendszer lényegét”

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Czinder Tímea

2022. június 30. - 07:10

Az orosz államfő a szerdán kezdődő jogi fórum nyitóbeszédében kijelentette, Oroszország változatlanul fenntartja a jogállamiság elvét, amely alapvető feltétele egy igazságos és többpólusú világrend felépítésének.

Június 29-én kezdetét vette a 25. Szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórum (SPBILF), amely július 1-ig tart majd az Expoforum kiállítási központban, Vlagyimir Putyin pedig a résztvevőket köszöntő beszédében hangsúlyozta, a rendezvény fő témája – a jogállamiság fontossága – rendkívül aktuális napjainkban.

Soron kívül Beordibáltak Puskás Petinek az X-Faktorban: „Szégyen vagy, Peti”

„Az illegitim szankciók alkalmazása, az államok szuverenitásának tiszteletben tartásának és a belügyeikbe való be nem avatkozás alapvető elveinek megszegése, valamint a stratégiai stabilitási szerződések lerombolása nem csak az országok és népek közötti kapcsolatoknak árt, de megkérdőjelezi a globális jogrendszer lényegét” – mutatott rá Putyin.

„Oroszország, mint a világ egyik vezető hatalma, változatlanul fenntartja a jogállamiság elvét. Ezt alapvető feltételnek tekintjük egy igazságos és többpólusú világrend felépítéséhez, amely a politikai szféra, biztonság, gazdaság, tudomány, kultúra és sport méltányos interakcióján alapul.”

Az államfő reményét fejezte ki, hogy a fórumot magas szintű szervezés fogja meghatározni, az általa kidolgozott javaslatok pedig keresettek lesznek a fejlődés és a nemzetközi jog megerősítésének sürgető kérdéseinek kezeléséhez – olvasható a TASS cikkében.

Hangsúlyozta, a SPBILF jelentős és tekintélyes platformja lett a jogtörténettel és annak jelenkori fejlődésével kapcsolatos szakmai vitáknak, és eredményes megbeszéléseket kívánt a résztvevőknek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.