Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

„Minél tovább tart Putyin háborúja, annál többen fognak berendezkedni az Oroszország utáni jövőre”

Nyikita Mihalkov filmrendezõ, az Orosz Kulturális Alap elnöke (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök köszönti egymást az Oroszországi Föderáció nemzeti ünnepe, Oroszország napja alkalmából tartott állami díjkiosztó ünnepségen a moszkvai Kremlben 2022. június 12-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
not image

Nagy Noel

2022. június 20. - 18:46

Nem mindenki nézi jó szemmel az orosz pénzügyi elitek körében, hogy Vlagyimir Putyin háborút indított Ukrajna ellen és már arra készülnek, hogy az elhúzódó háború miatt Oroszország szét fog esni.

Szemjon Acsisevszkij szibériai politikai elemző a Region.Expert oldalon megosztott elemzésében fogalmazott úgy, hogy minél tovább tart Putyin háborúja Ukrajnában különösebben jelentős győzelem nélkül, annál nagyobb az esély annak, hogy az Orosz Föderáció széthullik.

Ennek nem csak az az oka, hogy Moszkva elvesztheti az irányítást a helyzet felett, hanem az is, hogy a regionális és országos elitek egyre többen fogják elkezdeni pozíciójukat, hogy egy esetleges Oroszország utáni jövőre felkészüljenek.

„A legpragmatikusabb orosz üzletemberek és tisztviselők már gondolkodnak, mert tisztában vannak vele, hogy a jövőbeli politikai rendszerbe való belépőjegyhez szükséges a világos háborúellenes álláspont felvétele”

Acsisevszkij kiemelte, hogy ugyan Szibériában a vezető politikai tisztviselők is a Kreml szoros irányítása alatt vannak, a régió üzletemberei, akik a regionális parlamentben is jelen vannak, egyre hangosabban fejezik ki előbb a gazdasági, majd politikai követeléseiket.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Az elemző kiemelte Oroszország egyik legbefolyásosabb oligarchájának, Oleg Deripaskának a kiállását, aki nyilvánosan elítélte a háborút, de példaként felhozható, hogy a Komi Autonóm Köztársaság helyi törvényhozói is felszólaltak a vérontás ellen.

A szibériai szakértő szerint megfigyelhető, hogy bizonyos, korábban betiltott regionális politikai pártokat elkezdtek újraalapítani, mindenféle engedély nélkül. Mint mondta: ezek egyelőre egyedi esetek, de tanúbizonyságot adnak a változófélben lévő közvéleményről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.