Hivatalos: Messi csak csere, Mbappé és Neymar ott van a kezdőben

Fotó: Twitter/ Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 29. - 19:59

A párizsi sztárcsapat bejelentette a Reims elleni kezdőcsapatát, ami miatt is érdekes, mert Messi, Neymar és Mbappé is elutazott a csapattal.

A mai nap folyamán több alkalommal is beszámoltunk a Reims-PSG francia bajnoki mérkőzésről, ami alapesetben messze nem kapna ekkora figyelmet, ugyanakkor Messi bekerült a keretbe, és lesz az első meccse, ahol bemutatkozhat.

Nemcsak a szurkolók készültek a nagy eseményre, hanem világszerte azok is, akik nem túlzottan követik figyelemmel a futballt, de ha Messiről van szó, kivételt tesznek. Történelmi pillanatok következnek, mivel a hatszoros aranylabdás ezelőtt csak a Barcában játszott profiként, leszámítván a válogatottat, amellyel a nyár közepén megnyerte a Copa Américát.

Heteknek kellett eltelnie, hogy Messi a hosszabb kihagyás után újra felvegye a ritmust, és a Reims elleni mérkőzésen kaphatja meg a nagy lehetőséget. Párizs sztárcsapata jól kezdte a bajnokságot, mindhárom fordulót behúzta, méghozzá Neymar, Messi és Ramos nélkül.

A hazai pályán játszó ugyanezt már nem mondhatta el magáról, három forduló alatt mindössze három pontot gyűjtött, ami nem túl acélos, és a PSG miatt amúgy sem a legjobb előjelekkel várhatták a mérkőzést.

A PSG edzője, Pochettino az RMC Sport hasábjain azt mondta, mivel Messi későn csatlakozott az előszezonban, most csak a kispadra ülhet oda. „Keményen dolgozik, ma kaphat néhány percet, hogy elkezdje segíteni a csapatot.”

Az RMC Sport az elsők között közölte a kezdőcsapatot, amiben Messi nem kapott helyet, Neymar viszont ott van Mbappéval a csatársorban: Navas – Hakimi, Marquinhos, Kehrer, Diallo – Verratti, Gueye, Wijnaldum – Di Maria, Mbappé, Neymar