Dollár
427,96 Ft
Euró
421,62 Ft
Font
481,45 Ft
Bitcoin
19,971 $

Ezen a héten érkezik a PS5 legátfogóbb frissítési csomagja

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. április 27. - 09:27

A Sony tegnap bejelentette, PS5 konzolokon elérhetővé teszi a változó képfrissítési frekvenciát, vagyis a VRR-t.

A VRR a PS5 kezelői felületének egyik opcióján keresztül lesz majd engedélyezhető, azonban kizárólag a támogatott játékokra lehet alkalmazni, esetlegesen rákényszeríthetjük a rendszert, hogy a többi game-nél is próbálja meg implementálni a funkciót – olvasható a Sony blogbejegyzésében.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A Sony bejelentette azoknak a címeknek a listáját, amelyek az elkövetkező hetekben részesülnek natív VRR-támogatásban, ezek közé tartozik az Astro’s Playroom, a Call of Duty: Vanguard, a Call of Duty: Black Ops Cold War, a Destiny 2, a Devil May Cry 5 Special Edition, a DIRT 5, a Godfall, a Marvel’s Spider-Man Remastered, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a Ratchet & Clank: Rift Apart, a Resident Evil Village, a Tiny Tina’s Wonderlands, a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege és a Tribes of Midgard.

További játékok is megkapják ezt a fajta támogatást, esetükben viszont szoftveres frissítés formájában érkezik majd az update. A funkciót valószínűleg a megjelenéskor is tartalmazni fogják a hamarosan megjelenő játékok.

Sajnos a bejelentésnek van egy bökkenője, mégpedig az, hogy a funkció csak a HDMI 2.1-et támogató televíziókkal és monitorokkal lesz kompatibilis. Bár a VRR-támogatás hivatalosan a 2.1-es verzióval került be a HDMI specifikációba, a tévé- és monitorgyártók már a HDMI 2.0-s modellekben is engedélyezték a funkciót.

Ez meglehetősen furcsa döntés a Sony részéről, hiszen az Xbox Series X/S konzolok, sőt az Xbox One X/S konzolok is támogatták a VRR-t még a HDMI 2.0-s kijelzőkön is. A Sony döntése azt eredményezi, hogy csak a HDMI 2.1-es kijelzővel rendelkező pár százezer felhasználó tudja majd használni ezt a funkciót, a júzerek jelentős része pedig hoppon marad.