Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Ronaldo is megvillant Uruguay ellen, megint nyert Portugália

Fotó: EPA/Noushad Thekkayil
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Portugália egy újabb nagyon fontos mérkőzést nyert meg a katari világbajnokságon.

A nap egyik legjobban várt mérkőzésén vagyunk túl, ami Uruguay számára még inkább fontos volt, mivel a nyitómeccsén csak egy döntetlenre volt képes. A Ronaldo vezette Portugália pedig behúzta a három pontot, mondhatni tökéletesen hangolt a katari világbajnokság következő körére, legalábbis a pontokat tekintve biztosan.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Talán a nagy nyomás miatt is, de sokáig nemigazán láthattunk helyzeteket a mérkőzésen. A 32. percben azonban Uruguay akkora ziccert hagyott ki, hogy azt talán még a portugálok sem akarták elhinni.

Már az hihetetlen volt, hogy Bentancur a saját térfeléről indult meg, majd a nagy szólója végén csak Costa állt vele szemben, aki a torna egyik legnagyobb védését mutatta be. Ezzel megakadályozta, hogy hátrányba kerüljön a csapata, míg Mendes már a 42. percben elhagyta a pályát sérülés miatt. A helyére Guerreiro állt be, akinek rögtön fel kellett vennie a ritmust, és támogatni a csapatot a hátsó alakzatban.

Sokkal többet vártunk volna az első 45 percben, ami gól nélküli döntetlennel ért véget, és valós esélye volt annak, hogy még csak gólt sem fogunk látni a több mint 90 perc alatt, hiába a nagy tét és a világsztárok.

Ronaldo betalált, aztán mégsem

A második félidő a portugálok nyomásával indult, de nem volt igazán benne a gól a játékban. Ronaldo klasszisát mutatja, hogy ennek ellenére is “betalált”, már az 54. percben Fernandes ívelését követően. Legalábbis először úgy tűnt, hogy hozzáért a fejéhez a labda, majd végül Fernandes lett a gólszerző.

Pár perccel később Cavani előtt adódott egy nagy lehetőség a 16-oson belül, de rosszul találta el a labdát, ideges is volt miatta. A bekapott gól után Uruguay fokozatot váltott, igyekeztek minél hamarabb kiegyenlíteni. A 75. percben a pár perccel korábban csereként beállt Gomez köszönhetett volna be, ám a kapufa kisegítette a portugálokat, de ez megint egy komoly figyelmeztetés volt számukra.

A 78. percben Suarez lőtt egészen közelről, de csak az oldalhálót találta el, ekkor már futószalagon érkeztek az uruguayi helyzetek. A hosszabbításban minden eldőlt, miután kezezés miatt büntetőt kapott Portugália, Fernandes pedig nem hibázott. Az előny ellenére is az európai csapat támadott, még egy hatalmas védés, illetve egy kapufa is belefért, így akár 4-0 is lehetett volna. Ezzel a 2-0-val még nehezebb helyzetbe kerültek, mindössze 1 pontjuk van, akárcsak Dél-Koreának, míg Ghána 3 ponttal várja a következő kört, addig a portugálok 6-tal.