Dráma a portugáloknál: a csapat kulcsembere fertőzött, kihagyja az Eb-t

Kyle Walker (b) és Joao Cancelo, a Manchester City játékosai ünneplik csapatuk első gólját a Borussia Mönchengladbach ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján játszott mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. március 16-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Nagy Noel

2021.június.13 - 12:38

Megerősítette a portugál válogatott, hogy Joao Cancelo, a Manchester City szárnyvédője pozitív koronavírus-tesztet produkált, így kihagyni kényszerül az Európa-bajnokságot.

A portugál válogatott éppen a magyar nemzeti tizenegy ellen fog pályára lépni az első mérkőzésükön, ám rögtön egy drámai fordulattal kellett szembe nézniük, ugyanis a csapat egyik kulcsjátékosának, Joao Cancelónak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Az UEFA protokolljai szerint minden játékosnak és stábtagnak át kell esnie egy PCR-teszten, amely egyedült Cancelónak zárult pozitív eredménnyel – írja az M4 Sport. Már a szombati antigén-vizsgálat során sem volt biztató eredménye, amelyet a PCR csak megerősített.

Ez pedig jelentős pofon a portugáloknak, ugyanis Fernando Santos szövetségi kapitány egyértelműen a Manchester Cityben idén parádés szezont futó szárnyvédővel kalkulált elsődlegesen a jobbhátvéd poszton.

A keretben ezzel csak Nelson Semedo, a Barcelona korábbi és a Wolverhamtpon jelenlegi játékosa maradt jobbhátvédként. Santosnak végül így kényszerűen le kellett mondania Canceloról, helyére Diego Dalot-t hívta be.

Dalot az idei szezont az AC Milannal töltötte kölcsönben, ahol a szurkolók és a vezetőség is kifejezetten meg volt elégedve a teljesítményével, így egy újabb kölcsön vagy akár egy végleges ajánlattétel is elképzelhető a milánóiak részéről.

Erre a posztra még RIcardo Pereira lehetett volna eséyles, ám a Leicester City jobbhátvédje közel egy éves sérülés után tért vissza idén, mely rendkívül megnehezítette válogatottbéli esélyeit.