Hamarosan érkezik az új Poco X3 GT okostelefon

Xiaomi
not image

Kulcsár Péter

2021.június.22 - 01:20

Nemrég megkapta az FCC-től a hivatalos tanúsítványt a Xiaomi leányvállalatának legújabb készüléke, így nemsokára felkerülhet a boltok polcaira is.

A mobiltelefon valójában a Kínában Redmi Note 10 Pro néven piacra dobott eszköz globális változata lesz, amit megkaphatnak az európai és az észak-amerikai felhasználók is – adta hírül a GSM Arena magazin.

Ami a specifikációkat illeti, egy 6,6 hüvelykes, 120 Hz képernyőfrissítési sebességgel ellátott IPS LCD-kijelzőre számíthatunk, a készüléket pedig a MediaTek Dimensity 1100 5G lapkakészlete hajtja, amit 6 GB és 8 GB RAM memóriával választhatunk.

A megfelelő működést a 67 W-os gyorstöltési funkcióval ellátott, 5 000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, míg kamerafronton egy tripla szenzoros megoldással szerelték fel a készüléket egy 64 megapixeles főkamerával az élen.

Nem maradhattak ki a Poco X3 GT-ből a JBL sztereó hangszórói sem, továbbá NFC 3.0 és Bluetooth 5.2 támogatást is kapott, valamint egy infravörös szenzort szintén elhelyeztek rajta, ami bár kissé elavult technológia, bizonyos esetekben igencsak jól jöhet.

A Poco X3 GT kezdőára nagyjából 300 euró környékén várható, a magyar piaci viszonyokat ismerve tehát körülbelül 110-120 ezer forintért vásárolhatjuk meg a Xiaomi középkategóriás okostelefonját.