Megverték, fogva tartották és autója eladására kényszerítették a Pest megyei férfit

Fotó: YouTube/PoliceHungary
not image

Takács Petra

2022. január 28. - 09:00

A 31 éves férfit, aki korábbi közlekedési balesete miatt védekezésre korlátozottan képes, megverték, fogva tartották és autója eladására kényszerítették Pest megyében.

Január 24-én délelőtt, az áldozat egyik ismerőse segítségével kereste fel a rendőrséget, miután sikerült megszabadulnia a támadóitól. Itt elmondta, hogy aznap reggel egy férfivel volt találkozója egy penci címen, de az ingatlanba lépve rájött, hogy ez csapda volt, hárman vártak rá.

Egyikük leütötte, majd két társával ütötték és rúgták, addig nem voltak hajlandóak elengedni, amíg a több millió forintos gépkocsija átruházásáról szóló szerződést alá nem írta, ezt követően elvették tőle a slusszkulcsát, forgalmi engedélyét, és elhajtottak az autóval, őt pedig kitették a sződligeti vasútállomáson.

Másnap a férfi megtudta, hogy további követelésként 10 millió forint megfizetését várják el tőle, így a Pest megyei detektíveknek végesen rövid határideje volt, hogy megszervezzenek minden szükséges lépést és be tudják azonosítani, illetve felkutatni a három támadót – jelentette a Rendőrség.

Reagált a Honvédelmi Minisztérium, érkeznek-e NATO csapatok hazánkba

Még aznap este elfogták a 39 éves D. Gábort autószerelő műhelyében, két társa pedig miután tudomást szerzett arról, hogy keresik őket, megjelent a rendőrségen a 27 éves Sz. Patrik és a 29 éves A. Richárd. Kihallgatásukon mindhárman úgy nyilatkoztak, hogy nem követtek el semmiféle bűncselekményt.

Az őrizetbe vett három férfi ellen emberrablás és testi sértés bűntette miatt folyik eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, ezzel együtt pedig kezdeményezték letartóztatásukat. A sértett fél a rendőrségen tett beszámolója után kórházba került, ahol kiderült, hogy könnyű sérülésekkel megúszta a fejétől a bokájáig elszenvedett támadásokat.