Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,856 $

A Pentagon szerint Putyin parancsa ellenére harcok zajlanak Ukrajnában

Hiába Vlagyimir Putyin tűzszüneti parancsa, ennek ellenére is harcok zajlanak Ukrajnában, amiről az ukránok után az USA is beszámolt.

...svg content...Fotó: Ukrán férfi egy villanykapcsolót szerel a "Ne nyúlj az áramhoz!" felirat alatt a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Bahmutban 2022. december 31-én. Bahmut városában a több mint négy hónapja dúló harcok miatt megszűnt az áram- és a gázszolgáltatás. MTI/EPA/George Ivancsenko
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, Vlagyimir Putyin orosz elnök ideiglenes tűzszünetet rendelt el Ukrajnában, aminek az ukránok nemigen hittek. A Pentagon is megszólalt az ügy kapcsán, és azt mondják, jelenleg is harcok dúlnak Ukrajna területén.

Laura Cooper amerikai védelmi miniszterhelyettes úgy fogalmazott, Putyin nem adta fel azon céljait, hogy uralja Ukrajnát, és megszerezze az ország területét. Hozzátette, az orosz gyengeségek és a fegyveres erőik gyengeségei összeütközésbe kerültek a célokkal. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Putyin 36 órás tűzszünetet rendelt el Ukrajnában az ortodox karácsony miatt, amit szkeptikusan fogadtak az ukránok, akárcsak a nyugati tisztviselők, akik úgy gondolják, hogy Oroszországnak hátsó szándékai lehetnek.

Oroszország elmondása szerint nyitott arra, hogy Ukrajnáról tárgyaljanak, míg az ukránok csak akkor tekintik megoldottnak a problémát, ha minden orosz katona kivonult a területükről. Moszkva kiemelte, elkerülhetetlen Ukrajna veresége, amiről az ukránoknak más véleményük van.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Érezhetően megnő a menetidő az egyik vasútvonalon

Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, aminek ára van, és ez hosszabb menetidőt jelent.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.