Pedri 1 milliárd eurós záradékkal hosszabbíthat a Barcelonával

Nicolas Otamendi, a Benfica (b) és Pedri, a Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának második fordulójában játszott Benfica - FC Barcelona mérkõzésen Lisszabonban 2021. szeptember 29-én. MTI/AP/Armando Franca
not image

Borbély Fanni

2021. október 13. - 16:45

Eddig 400 millió euró volt a játékos záradéka, egy ekkora összegű záradék azonban kifejezetten meglepő a Barcától.

Jó hír a Barca számára, Pedri González ugyanis pénteken meghosszabbítja szerződését a klubbal. A tenerifei születésű játékos 2026-ig ír alá egy olyan szerződés keretében, melyben a játékos sajtótájékoztatót is tart.

Miközben arra várunk, hogy a klub közölje a középpályás szerződésének részleteit, Fabrizio Romano újságíró előrebocsátotta, hogy Pedri záradéka 1000 millió euró lesz, ami brutális emelést jelent, hiszen eddig 400 volt a záradék írja a sport.es.

Ezzel a játékos a Barca történetében először áttöri az 1000 milliós határt a szerződésbontási záradékoknál, amely összeg az elmúlt években már több Real Madrid játékosnál is előfordult: Antoine Griezmann 800 milliós záradékkal rendelkezett a Barcánál, ami a legmagasabb összeg az utóbbi időkben.

A klub így biztosítja az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerének folytonosságát, és az egyik olyan játékosét, akinek az új projektben is a klub egyik alappillérének kell lennie.