Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,07 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
61,140 $

400 milliárd forint pályázati forrás nyílik meg az élelmiszeripar számára

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari gép-és technológiai kiállítást szervez az ipari szereplőknek, valamint egy online katalógust is készít.

Fotó: Unsplash/Walter Otto
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) friss közleményében emlékeztetett, hogy az élelmiszeripar számára a következő időszakban több mint 400 milliárd forintnyi pályázat nyílik meg, annak érdekében pedig, hogy a nyertes piaci szereplők hatékonyan használják fel az elnyert összegeket, a NAK segítséget nyújt.

E segítség keretében a kamara április 9-10. között élelmiszeripari gép-és technológiai kiállítást szervez „FoodTechShow” néven, ahol a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket ismerhetik meg az ágazat szereplői; továbbá egy online katalógust is megalkotnak, mely nagyban segíthet a vállalkozásoknak, hogy kiválasszák a céljaiknak legmegfelelőbb gépeket, eszközöket és szolgáltatásokat. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A kiállításon az élelmiszeripari fejlesztéseket tervező vállalkozások megismerhetik a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket, valamint az építészeti és épületgépészeti, illetve termelésirányítási megoldásokat. Emellett szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések, műhelyviták is várják majd az érdeklődőket, ahol az élelmiszeripar szerepéről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel-és külpiacra jutásáról is szó esik majd.

A kiállításon kiemelt figyelmet kapnak az Ipar4.0-ás megoldások, a digitalizáció és az automatizáció, valamint a robottechnika, mint a versenyképesség mozgatórugói. A szakmai kiállítás mellett pedig a NAK egy online katalógus létrehozásán is dolgozik, melyben a hazai és nemzetközi gép-és technológia gyártóknak, valamint forgalmazók mutatkozhatnak be. A rendezvény időpontja 2024. április 9-10., a helyszíne pedig Budapest, Millenáris B épület – Nagycsarnok.

A bolondok aranya sokkal értékesebb lehet, mint eddig gondolták

Az Egyesült Államokból származó piritmintákban meglepő mennyiségű lítiumot találtak.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.