Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Összehívták a tárgyalást, mégis jöhet az évközi minimálbér-emelés

Az egyelőre kérdéses, hogy a dolgozói érdekképviseletek és a munkáltatói szervezetek milyen kérésekkel, ajánlatokkal ülnek le az asztalhoz.

...svg content...Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a budapesti Szent Margit Kórház Margit-napi ünnepségén 2023. június 9-én. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Pénzcentrum az ügyben érintett forrásoktól tudta meg, hogy mégis összeül a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF), többek között azért, hogy tárgyaljanak a minimálbérek évközi emeléséről.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a munkavállalói érdekképviseletek milyen kéréseket fogalmaznak meg, és a munkáltatók álláspontja sem ismert még. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az évközi béremelés kérdése a magas infláció és a csökkenő reálbérek miatt már májusban felmerült, akkor Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta, a kormánynak nincs előirányzata évközi minimálbér-emelésre, de ha a munkáltatók és a dolgozók megállapodnak, a kormány is támogatni fogja mindezt.

Ám Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke június elején arra figyelmeztetett, hogy a feleknek várhatóan nem lesz egyszerű dűlőre jutniuk ebben, egyúttal kevés esélyt látott rá, hogy még idén újra emelkedjen a minimálbérek összege.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.