Orrba ütötte ismerősét egy férfi, aki később belehalt a koponyasérülésbe

not image

Kulcsár Péter

2021.február.28 - 05:09

Halált okozó testi sértés miatt három év nyolc hónap börtönbüntetést kapott az a férfi, aki olyan erősen ütötte meg egyik ismerősét, hogy hat nappal később belehalt a sérüléseibe.

A Csépán élő 29 éves férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019 márciusában ittasan akkora erővel vágta orron ismerősét, hogy az az ütéstől hanyatt esett és beütötte fejét a mögötte lévő betonoszlopba – írta a 24.hu.

Az esés olyannyira drasztikus volt, hogy életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, hat nappal később pedig belehalt a szövődményekbe.

A tettes a beismerte a bűnösségét. A Szolnoki Törvényszék két év felfüggesztettre ítélte az elkövetőt. Az elsőfokú ítélettel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség jelentett be fellebbezést a szabadságvesztés tartamának súlyosítása, a végrehajtás felfüggesztésének mellőzése, valamint közügyektől eltiltás kiszabása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség pedig fenntartotta a fellebbezést.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartama nem áll arányban a büntetés kiszabás törvényi elveivel, ezért annak lényeges súlyosítása indokolt, mely büntetés mellett nincs lehetőség a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztésére.

Miután a terhelt méltatlanná vált a közügyekben való részvételre, ezért azok gyakorlásától is eltiltották.