Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Oroszország: az ukránok katonai fegyverek telepítésére használják az élelmiszeripari gyárakat

Fotó: Orosz tüzérségi támadásban megsemmisült épületek romjai a kelet-ukrajnai Harkovban 2022. június 26-án. Az ukrajnai háború kezdete óta mintegy 5,7 millió ukrán állampolgár menekült az Európai Unió területére, és több mint 7 millió ember kényszerült otthona elhagyására Ukrajnán belül. MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Koós Alexandra

2022. június 29. - 00:46

A tábornok szerint ezek a tények ismét arra világítanak rá, hogy az ukrán hatóságok „teljesen közömbösek a civilek sorsa iránt”.

Mihail Mizsincev vezérezredes, az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője hétfőn kijelentette, hogy az ukrán erők katonai fegyverek telepítésére használták a szlavjanszki és harkovi kenyérsütő üzemeket, valamint egy kramatorszki tejüzemet.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Állításai szerint ez azt bizonyítja, hogy az ukránok az élelmiszerválság fenyegetése ellenére is katonai célokra használják az élelmiszeripari gyárakat, miközben arra törekszenek, hogy saját fegyvereikkel „szisztematikusan lőjenek” a lakossági központokra.

Elmagyarázta, hogy a nacionalisták tüzelőállásokat, páncélozott járműveket, tüzérségi fegyvereket és MLRS-eket (rakéta-sorozatvezető rendszerek) helyeztek el, emellett „szándékosan hagyták figyelmen kívül” a helybeliek evakuálásának szükségességét – írta a TASS.

Mizsincev szerint ezek a tények ismét arra világítanak rá, hogy az ukrán hatóságok „teljesen közömbösek a civilek sorsa iránt”, amely a nyugati országok hallgatólagos beleegyezésével történik, hiszen „továbbra is szemet hunynak” a kijevi rezsim megannyi háborús bűne felett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.