Orosz közmédia: Olaf Scholz „egy igazi Kis Führer”

Olaf Scholz német kancellár felszólal az 51. Világgazdasági Fórumon Davosban 2022. május 26-án, az esemény zárónapján. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
not image

Nagy Noel

2022. május 29. - 10:15

Mindig érdemes figyelni, milyen eszmefuttatások folynak az orosz köztévében, garantáltan jót fog szórakozni ugyanis az ember.

A Kremlhez ezer szállal kötődő Rosszija-1-en ugyanis egy „politikai elemző” náci referenciát használt, amikor Olaf Scholzról, Németország szociáldemokrata kancellárjáról beszélt – számolt be róla a Newsweek.

A Rosszija-1 egyik legszórakoztatóbb politikus műsorán, a 60 Percben ugyanis Ivan Konovalov vérnyomását az vitte egészségtelen magasságokba, hogy a német vezető azt merte mondani, Vlagyimir Putyin nem fogja megnyerni a háborút.

Scholz ugyanis a Davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy Putyin semmilyen stratégiai célját nem tudta elérni és nem diktálhatja a béke feltételeit, amint vége lesz a háborúnak. Emellett megjegyezte, Putyin nem nyerheti és nem is fogja megnyerni a háborút.

A Rosszija-1 propagandaműsorában pedig a változatosság kedvéért a második világháborúig nyúltak vissza, ami nem meglepő, mert az orosz nemzetnek túl sok sikerben nem volt része azóta, hogy legyőzték a náci Németországot:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Scholz egy igazi Kis Führe, akinek súlyos problémái és kisebbségi komplexusai vannak, ami Németországot tükrözi. Németországnak óriási kisebbségi komplexusa van. Németországra hatalmas nyomás helyeződik a második világháborús vereség miatt”

Mondta ezt Konovalov egy olyan demokratikus országról, amely az Európai Unió motorja és az egy főre eső GDP-je négyszer nagyobb, mint Oroszországnak. A „szakértő” viszont még nem állt meg, a Kreml egyik leggátlástalanabb propagandistájának, Olga Szkabejevának úgy folytatta:

„Egyértelműen látjuk mi történik. Scholz meg akarja mutatni, hogy valamilyen módon ő is ér valamint, pedig nem ér semmit”

Az orosz közmédia hemzseg az ilyen és ehhez hasonló kincsektől, nem ritkán hencegnek az orosz politikusok és propagandisták az ország atomfegyvereivel ezekben a műsorokban. Már annyiszor fenyegettek atomfegyveres támadással, hogy szinte mindenki immunis lett rá.