Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Legkevesebb 15 rendőr vesztette életét Oroszországban egy fegyveres támadásban

Kiderült, hogy az első hírekhez képest sokkal több rendőr vesztette életét az oroszországi támadásban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Klaus Wright
Külföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elsők között számoltunk be a Dagesztánban végrehajtott fegyveres támadásról, aminek már legkevesebb tizenöt rendőráldozata van. A fegyveresek, akik közül többen meghaltak, egy papot megöltek, mialatt egy zsinagógára és egy ortodox templomra támadtak.

Célpontjaik között szerepelt egy rendőrőrs is, ahol több tisztet meggyilkoltak. Példa nélküli ez a támadás a rendőrség ellen, és lehetséges, hogy tovább nő az áldozatok száma, mert többen megsérültek. Három hónappal azt követően történt a kegyetlen támadás, hogy az ISIS által felbérelt támadók egy Moszkva melletti koncertteremben 145 emberrel végeztek. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A hivatalos orosz tájékoztatás szerint már tudják, kik állnak a terrortámadások megszervezése mögött, és milyen célt követtek. További részleteket azonban nem közöltek, de azt tudni, hogy a támadók között volt a központi dagesztáni Sergokala kerület vezetőjének két fia is, akiket a nyomozók már őrizetbe vettek.

Több támadó is meghalt

A rendőrök mellett több civillel is végeztek a fegyveresek, köztük a fentebb említett pappal, aki több mint 40 éves dolgozott Derbentben. A támadók közül hatot lelőttek, akik a nyílt utcán hevertek, felvétel is készült róluk, ahogyan azokról a rendőrökről is, akiket az autóik mellett gyilkoltak meg a tűzharc során.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A Reuters azt írja, június 24-től 26-ig gyásznapot rendeltek el Dagesztánban, a zászlókat félig leeresztették, és minden szórakoztató rendezvényt töröltek. Egyelőre nem közöltek pontos számokat arról, hány áldozata van a terrortámadásnak. A támadás során a zsinagógát és a templomot is felgyújtották, melynek helyszínén két támadó meghalt.

Izraelben a külügyminisztérium bejelentette, a derbenti zsinagógát porig égették, és szintén lövések dördültek el Mahacskala második zsinagógájában. A zsinagógában a támadás idején nem voltak hívők, máskülönben valószínűleg most sokkal több lenne a civil áldozat.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Óriási dulakodás tört ki a Yankees-Orioles baseballmeccsen (videó)

Ritkán látni hasonló képsorokat, amik azután alakultak ki, hogy fejbe találta a labda az egyik játékost, aki rögtön összeset.