Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,86 Ft
Font
465,10 Ft
Bitcoin
64,401 $

Lövöldözés tört ki Oroszországban, hat rendőr is van az áldozatok között

Többen meghaltak, köztük hat rendőr, amikor ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy zsinagógára, egy ortodox templomra és egy rendőrőrsre Oroszországban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Klaus Wright
Külföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az orosz belügyminisztérium beszámolója szerint a fegyveresek vasárnap este csaptak le egy derbenti zsinagógára és egy közeli templomra, majd egy mahacskalai rendőrőrsre is tüzet nyitottak, ami több áldozatot követelt a Dagesztán régióban.

A támadásokban eddig 12 sérültről tudni, míg a támadók közül ketten már nincsenek életben. Orosz hírügynökségek arról értesültek, hogy a templomban végeztek egy pappal, rajta sem lehetett már segíteni. Felvételek is kiszivárogtak a támadásról, ahogyan a támadók tüzet nyitnak, majd autóval elmenekülnek. Soron kívül Fokozott rendőri jelenlét várható Budapest bulinegyedében

A Mirror azt írja, az orosz nemzeti terrorellenes bizottság kiadott közleménye szerint terrorellenes hadművelet folyik fegyveresek felkutatására Mahacskalában és Derbentben egyaránt. A Reuters hírügynökség pedig közölte, a támadás következtében felgyújtották a derbenti zsinagógát, amiről szintén készültek videós anyagok.

A dagesztáni rendőrök állták útjukat a támadóknak, akik közül többen életüket vesztették, hősi halált haltak. Jelenleg is folyamatban van a támadók azonosítása, és akárcsak a korábbi terrortámadás esetében, minden lehetséges forrást fel fognak kutatni, kezdve a lehetséges összekötőkkel, és bárki, akinek a legkisebb köze is volt az akcióhoz, súlyos ítéletre számíthat.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A BBC azt írja, hogy a 6 halott rendőr mellett további 12 tiszt sérült meg, de nem tudni, milyen súlyosak a sérüléseik. Az orosz ortodox pap személyazonosságát sem hozták nyilvánosságra, akivel a támadók végeztek. Dagesztán korábban iszlamista támadók helyszíne volt, így nem lehet kizárni, hogy most is az Iszlám Állam állhat a támadás mögött.

Bóka János: Ezentúl minden bizottsági döntés politikai alapon születik?

Feszültség tapasztalható a magyar EU-elnökség és az Európai Bizottság között az együttműködés kérdésében.