Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Őrizetbe vették Paul Pogba testvérét, tovább dagad a zsarolási botrány

Mathias Pogba zsarolás miatt került a hatóságok látókörébe.

...svg content...Budapest, 2021. június 19. A francia Paul Pogba a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Get French Football News beszámolója szerint Mathias Pogba szerdán feladta magát, miután azzal vádolták meg, hogy tagja volt egy bandának, amely fegyveres zsarolást követett el testvére, Paul Pogba ellen.

Az eddigi információk szerint három másik személyt is őrizetbe vettek, a sajtó kérdéseire viszont idáig sem Paul, sem Mathias Pogba ügyvédjei nem reagáltak. A botrány azt követően pattant ki, hogy Mathias több nyelven is közzétett egy videót, amelyben „robbanásszerű leleplezéseket” ígért a játékosról.

A videóban közölte, hogy „az egész világ – valamint a testvére támogatói – és még inkább a francia nemzeti csapat, a Juventus, illetve a szponzorok megérdemlik, hogy bizonyos dolgokat megtudjanak” – célozva ezzel Paul Pogbára.

Később kiderült, hogy a Juventus játékosát még tavasszal fegyveresek zsarolták meg, 13 millió eurót követelve tőle, ha el akarja kerülni a kompromittáló információk terjesztését. Az ügyben a testvére mellett gyerekkori barátai is érintettek lehetnek.

Pogba a nyomozóknak elmondta, hogy azóta többször is megfélemlítették, a vádlottak állítólag júliusban a Juventus edzőpályáján is megjelentek. A labdarúgó kezdetben 100 ezer eurót fizetett a bandának, hogy ezzel is „időt nyerjen” a klub edzőközpontjában történt incidens után azonban úgy döntött, hogy értesíti a rendőrséget – írja a SportBible.