Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Orbán Viktor azon dolgozik, hogy a magyarok kimaradjanak az ukrajnai NATO-misszióból

Magyarország miniszterelnöke kiemelte, Magyarországnak mindenképpen ki kell maradnia az ukrajnai NATO-misszióból.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjút péntek reggel, melynek ideje alatt a magyar repülőtér visszaváráslása mellett az ukrajnai helyzet is szóba került, aminek kapcsán tisztázta, Magyarországnak ki kell maradnia az ukrajnai NATO-misszióból, mert ellenkező esetben az súlyos következményekkel járhat.

„Magyarországnak mindenképpen ki kell maradnia egy ukrajnai NATO-misszióból.” – emelte ki a miniszterelnök. Ahogyan ő fogalmazott, ha abba csak a kisujjunkat is beletesszük, akárcsak a tervezési fázis részeként, az be fog szippantani bennünket. „Amikor a NATO igazán megindítja majd ukrajnai katonai misszióját, akkor Magyarország területe és a NATO részvételéhez, a NATO számára felajánlott magyar katonai egységek fölötti irányítás átkerül nemzeti hatáskörből a NATO-parancsnokhoz.” Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Meglátása szerint, ha ez bekövetkezik, Magyarország azonnal elveszíti a szuverenitását, legalábbis annak egy nagyon fontos részét. „Onnantól kezdve nem tudjuk a magyar csapatokat kívül tartani a háborún.” A miniszterelnök nagyon közelinek nevezve a pontot, amikor kilépünk az ukrajnai szerepvállalást előkészítő minden NATO-akcióból, hozzátéve, a lépést még meg kell tárgyalni a szervezet jelenlegi és leendő főtitkárával.

Orbán Viktor rengeteget dolgozik azon, hogy ez a forgatókönyv ne valósulhasson meg, de úgy tűnik, egyre inkább efelé sodródik egész Európa. „Világossá kell tennünk, hogy Magyarországnak joga van ragaszkodni a NATO alapszerződéséhez, amihez csatlakoztunk”

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.