Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Orbán Viktor személyesen tárgyalt Törökország elnökével

Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan személyesen tárgyaltak Washingtonban, nem sokkal azután, hogy a magyar kormányfő megérkezett az államokba.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török államfő kezet fog Washingtonban 2024. július 9-én. A tárgyaláson megvitatták az orosz-ukrán háború ügyét, Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, Orbán Viktor magyar kormányfő Washingtonban tartózkodik a NATO csúcstalálkozója miatt. Kedden pedig Recep Tayyip Erdogan török államfővel tárgyalt a békemisszióról, amit Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke erősített meg az MTI-nek.

A tárgyaláson megvitatták az orosz-ukrán háború ügyét. Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte arra tekintettel, hogy a konfliktusban Törökország volt az eddigi egyetlen sikeres közvetítő – olvasható a közleményben. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

„Erdogan elnök fontos partner a békemissziónkban. Törökország a Fekete-tengeri térség meghatározó regionális hatalma, és az egyetlen szereplő, amely sikeresen közvetített a háborúzó felek között az orosz-ukrán konfliktusban.” – emelte ki Orbán Viktor.

Liner/MTI

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.