Orbán Viktor Párizs felé veszi az irányt

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően tartott megbeszélésük előtt Madridban 2022. január 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Takács Petra

2022. január 28. - 20:38

Intenzív tárgyalásokat folytat Magyarország miniszterelnöke, hamarosan a francia elnökkel folytat megbeszélést Párizsban, miután elhagyta Madridot.

Orbán Viktor miniszterelnök Madridban megkezdte tárgyalásait; péntek este elsőként a jobboldali VOX párt elnökével egyeztetett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: Orbán Viktor szombaton Nicolas Sarkozy volt francia elnökkel folytat megbeszélést.

 Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.

Orbán Viktor a magyarok egyik kedvenc ételéért állt sorba

Szombaton plenáris ülést tartanak az európai jobboldalhoz tartozó pártelnökök, majd Orbán Viktor Párizsba utazik, ahol Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel tárgyal – mondta Havasi Bertalan.

(MTI)