Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Orbán Viktor Magyar Péter állításaira: kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem

A miniszterelnök és Rogán Antal is reagált Magyar Péter állításaira, melyeket a Völner-Schadl-ügyben fogalmazott meg.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 444 munkatársai szombaton a Szabadság térre tartottak, ahol a 10 éve felállított megszállási emlékmű ellen zajlott tüntetés. Mint kiderült, egy közeli étteremben Orbán Viktor miniszterelnök Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével beszélgetett, így a portál arra kérte a miniszterelnököt és a minisztert, hogy mondják el véleményüket Magyar Péter állításairól.

Mint ismert, a Diákhitel Központ korábbi vezetőjét szerdán hallgatták meg az ügyészségen, majd utána újságírók előtt olyan állításokat tett a Völner–Schadl-ügyben, miszerint Schadl György Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének embere volt; a kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Sőt, állítása szerint erről Völner Pált is tájékoztatták. Továbbá azt mondta, Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat. Erre Orbán Viktor úgy reagált: „De én a miniszterelnök vagyok, kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom”.

Rogán Antal a 444 kérdésére azt mondta, hogy „végigment egy büntetőeljárás, az eredményét is látják”. Ezt követően a lap munkatársai azt mondták a miniszternek, hogy „az ő kabinetfőnöke szerepel a vádiratban, s egy bizonyos Tónit is emleget Schadl György”, majd feltették a kérdést, hogy rá utalt-e a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke – szemlézte a beszélgetést az Index.

„Nem tudok ilyesmiről” – mondta Rogán Antal, majd a következő kérdésre, hogy találkozott-e Schadl Györggyel, azt válaszolta: „soha”. De korábban azt is megírtuk, hogy Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint Magyar Péter „mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni”.