Clouds
21 Budapest
Dollár
358,06 Ft
Euró
385,33 Ft
Font
437,87 Ft
Bitcoin
27,664 $

Mióta itt jártál:

Orbán Viktor szerint fantasztikus iparfejlesztések az épülő akkumulátorgyárakat

Budapest, 2023. március 9. Orbán Viktor miniszterelnök (j) beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) évnyitó gazdaságpolitikai fórumán Budapesten 2023. március 9-én. Balról Parragh László, az MKIK elnöke (b) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

A miniszterelnök szerint gazdaságtörténeti beruházások zajlanak az országban.

Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó 2023 gazdaságpolitikai fórumán szólalt fel, beszédében pedig kiemelte, mely fókuszra helyezi a kormány a legfőbb hangsúlyt.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Orbán szerint a jelenlegi ciklusban a gazdasági eredményekre kell koncentrálni, melyhez elengedhetetlen a magyar járműipar megtartása, és az is, hogy a kellő technológiákat is Magyarországon hozzák létre.

Magyarország keleti részei a középpontban

Elmondta, hogy jelenleg négy – a magyar gazdaságtörténet szempontjából rendkívül lényeges – beruházás is zajlik az országban egyidejűleg, kettő ebből Kelet-Magyarországon.

Mint ahogy fogalmazott, ezek „fantasztikus, történelmi léptékű iparfejlesztési eredmények, amelyek néhány éven belül meg fogják hozni az eredményüket Magyarország keleti nagyvárosaiban” – közölte az MTI.

Ezzel Orbán Viktor az épülő akkumulátorgyárakra utalt, melyek közül a legjelentősebb Debrecenben épül majd, és aminek kapcsán az elmúlt hetekben egyre erősödő környezetvédelmi aggályok merültek fel a helyi lakosok körében.