Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Orbán Viktor: gázerőműveket fogunk építeni

TÉMÁK:
#Orbán Viktor
Budapest, 2023. március 9. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) évnyitó gazdaságpolitikai fórumán Budapesten 2023. március 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A miniszterelnök szerint a magyar iparpolitika energiaintenzív.

A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó 2023 című gazdaságpolitikai fórumán szólalt fel, és megerősítette az állam egyik fontos törekvését.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy a következő két évben az egyik fő cél az energiakapacitások létrehozása lesz, Lantos Csaba energiaügyi miniszter vezetésével.

Az EU sem tiltja a gázerőműveket

„Gázerőműveket fogunk építeni azért, hogy kiszolgáljuk a nagy ipari központokat. Erről a döntések meg is születtek már, és az EU ezeket nem tiltja, mert a kialakult helyzetben a gáz nem minősül “ellenségnek”” – tette hozzá.

Kijelentette továbbá, hogy Magyarországon jelenleg olyan az iparpolitikai jelleg, mely a befektetésekre, beruházásokra helyezi a hangsúlyt, amelyek energiaintenzív területek – adta hírül az állami hírügynökség.

Orbán Viktor a fórumon kiemelte, a kormány fókusza a 2022 – 2026 közöti ciklusban a gazdaságon van, a jelenlegi körülmények között pedig szükség volt egy önálló energiaminisztériumra.