Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

Orbán Viktor a gazdasági kamarával tárgyalt az újranyitásról

Orbán Viktor miniszterelnök egy újabb videóval jelentkezett közösségi oldalán, melyben a gazdasági kamarával történt egyeztetéséről számolt be.

...svg content...Budapest, 2021. március 16. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Balra Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje. MTI/Kovács Tamás
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A miniszterelnök a mai napon egyeztetett a gazdasági kamarával az újranyitásról, mellyel kapcsolatban úgy fogalmazott, a kamara határozott elképzelésekkel állt elé arra vonatkozóan, hogy mihamarabb eszközölhessük a nyitást.

Kiemelte, bár az újranyitást már nagyok sokan várjuk, ameddig az oltásra regisztrált, 65 év feletti időseket nem oltjuk be, addig nem érdemes nyitásról beszélni, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A miniszterelnök említést tett egy sikeres megállapodásról is, melyről úgy fogalmazott, a kamara olyan javaslatokat tett, melyek „észszerűsítést és árnyaltabb szabályozást céloznak meg”.

A gazdasági kamara kérése továbbá, hogy az üzletek esetében, az általános zárás helyett a négyzetméter alapú korlátozásra térjen át a kormány, ezen felül külön a plázákra vonatkozó szabályokra is javaslatot tettek.

Az egyeztetés során szó esett a szolgálatatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tett a gazdasági kamara, a ma elhangzott kéréseket pedig a kormány a holnapi napon fogja megtárgyalni.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Rekordok sora jelzi, hogy a Föld a valaha mért legforróbb napjait éli át

A Föld két egymást követő napon is megdöntötte saját hőmérsékleti rekordját, riasztó mérföldkövet állítva a globális felmelegedés történetében.