Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $
Budapest, 2021. március 16. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Balra Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje. MTI/Kovács Tamás
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök egy újabb videóval jelentkezett közösségi oldalán, melyben a gazdasági kamarával történt egyeztetéséről számolt be.

A miniszterelnök a mai napon egyeztetett a gazdasági kamarával az újranyitásról, mellyel kapcsolatban úgy fogalmazott, a kamara határozott elképzelésekkel állt elé arra vonatkozóan, hogy mihamarabb eszközölhessük a nyitást.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Kiemelte, bár az újranyitást már nagyok sokan várjuk, ameddig az oltásra regisztrált, 65 év feletti időseket nem oltjuk be, addig nem érdemes nyitásról beszélni, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak.

A miniszterelnök említést tett egy sikeres megállapodásról is, melyről úgy fogalmazott, a kamara olyan javaslatokat tett, melyek “észszerűsítést és árnyaltabb szabályozást céloznak meg”.

A gazdasági kamara kérése továbbá, hogy az üzletek esetében, az általános zárás helyett a négyzetméter alapú korlátozásra térjen át a kormány, ezen felül külön a plázákra vonatkozó szabályokra is javaslatot tettek.

Az egyeztetés során szó esett a szolgálatatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tett a gazdasági kamara, a ma elhangzott kéréseket pedig a kormány a holnapi napon fogja megtárgyalni.