Kijelző alatti kamerával ellátott okostelefont szabadalmaztatott az Oppo

LetsGoDigital
not image

Kulcsár Péter

2021. december 19. - 01:24

A feltörekvő kínai gyártó 2019 vége óta fejleszt kijelző alatti kamerákat, de még nem adott ki a fogyasztók számára olyan okostelefont, amely rendelkezik az új technológiai megoldással.

A vállalat számára nemrégiben hagyta jóvá a WIPO (Szellemi Tulajdon Világszervezete) a szabadalmat egy olyan készülékre, amely a főszenzor mellett UD-kamerával és hátlapi miniképernyővel van ellátva – hogy mindez a Find X4 sorozat része-e vagy sem, egyelőre nem tudtuk meg.

A szabadalmat a CNIPA (Kínai Szellemi Tulajdon Nemzeti Szövetsége) már jóváhagyta, de csak ezen a héten engedélyezték globális használatra.

A LetsGoDigital által megszerzett dokumentumból az is kiderült, hogy a képernyő mind a négy oldalról ívelt dizájnt kapott, a hátsó kamerasziget pedig négyzet alakú, benne négy lencsével, bár a kamerák száma nem része a szabadalomnak, pusztán illusztráció.

A második kijelző valószínűleg a szelfik készítését és az értesítések megjelenítését segíti. A kamerák melletti képernyő a Meizu 7 Pro sorozatot idézi vissza, és nemrég a Mi 11 Ultra is átvette, ezáltal a főkamerával is lehetséges szelfiket lőni, miközben láthatjuk élőben a minikijelzőn, hogyan fog festeni a fotó.