Heroikus küzdelemről számolt be az Országos Mentőszolgálat egy motoros kapcsán

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 5. - 07:31

Sokan még az autójuk motorját is leállították, hogy semmivel ne zavarják a mentőszolgálat munkatársait, akik megmentették a motoros életét.

Drámai életmentésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook oldalán, melynek főszereplője egy motoros volt Vasszilvágy közelében: Az esti órákban érkezett bejelentés a Szombathelyi Mentésirányításra a hét elején, hogy Vasszilvágy közelében egy motoros bukott.

Eleinte még eszméleténél volt a sérült: Az első bejelentés alapján, a sérült ugyan eszméletlen volt (lélegzett), a helyszínen lévők mégis hamarosan újraélesztésbe kezdtek a mentésirányító segítségével, mert a férfi légzése leállt. A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az életmentést és emelt szinten küzdöttek tovább a beteg életéért, miközben a közlekedők emiatt megállni kényszerültek.

Sokan még a motorokat is leállították, hogy ne zavarják a mentők munkáját: A főúton zajló heroikus küzdelemmel a várakozó autósok is szembesülhettek és több mint egy órán keresztül, türelemmel és reménykedve figyelték bajtársaink elképesztő csapatmunkáját. Sokan ráadásul, még a motort is leállították, hogy ezzel se zavarják az életmentést.

Nem hallgatott a mentőkre, nemsokára azonban belátta, igazuk volt

Valószínűleg rosszullét miatt szenvedett balesetet a motoros, akit visszahoztak az élők sorába: Végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a motorost, aki feltételezhetően rosszulléte miatt szenvedett balesetet. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!