Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,40 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
459,89 Ft
Bitcoin
62,385 $

További oltópontot nyitott a Semmelweis Egyetem

Az orvostudományi egyetem is bekapcsolódott az oltási akcióhétbe.

Fotó: Farkas-Csamangó Ágnes orvos (k) az oltásról tájékoztat egy nõt, mielõtt beoltják a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 24-én. Jobbról Kajári Gáborné asszisztens. A november 22-tõl 28-ig tartó oltási akcióhéten regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelõkben is. (MTI/Rosta Tibor)
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A hétfőn kezdődött oltási akcióhétre a Semmelweis Egyetemen (SE) is bővítették az oltópontok számát – mondta az egyetem klinikai rektorhelyettese szerdán a közmédiának.

Szabó Attila közölte, az akcióhét első napján, hétfőn 4400-an kaptak koronavírus elleni oltást az egyetemen, és kedden is csaknem négyezren. Közülük a többség (80 százalék) harmadik oltásra érkezett, 10-11 százalékuk az első oltásra jött, a többiek a második dózisra – ismertette. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Az elmúlt hetek oltási számaival összevetve elmondható, hogy az e két napon beadott oltások száma több, mint máskor egy hét alatt – tette hozzá.

A szakember hangsúlyozta, mindenkit várnak, hiszen az oltást kérni sosem késő. Szabó Attila mindenkit arra biztatott, oltassa be magát koronavírus elleni vakcinával, mert az oltottak között sokkal kevésbé zajlik súlyosan a betegség.

A Semmelweis Egyetem a fővárosban három helyen – a városmajori szív- és érgyógyászati klinikán, a Szent Rókus kórház klinikai tömbben és az I. számú gyerekgyógyászati klinikán működtet oltópontokat, ezek oltóhelyeit bővítették, és megnyitották a Korányi Sándor utcai oltópontot is.

(MTI)