Oltásra kötelezi munkavállalóit a Facebook

Fotó: Unsplash/Greg Bulla
not image

Kornis Vivien

2021. július 30. - 05:36

A Google után a Facebook is úgy döntött, hogy az irodákba visszatérő munkavállalók számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védőoltást az Egyesült Államokban.

A Facebook a The Verge megkeresésére megerősítette, hogy az Egyesült Államokban található kampuszaik minden alkalmazottjától megkövetelik a koronavírus elleni védőoltást, amint visszatérnek az irodákba. 

“Ennek az irányelvnek a betartatása a helyi viszonyoktól és az előírásoktól függ. Létre fogunk hozni egy eljárást azok számára, akiket egészségügyi vagy egyéb okok miatt nem lehet beoltani, és a helyzet változásával újraértékeljük az ügy megközelítését más régiókban. Továbbra is együttműködünk a szakértőkkel annak érdekében, hogy visszatérhessünk az irodákba, és az alkalmazottak egészségét és biztonságát helyezzük előtérbe” – nyilatkozta Lori Goler, a Facebook alelnöke.

A vállalat arra készül, hogy egyesült államokbeli irodáit októberre teljes mértékben megnyitja, a munkavégzés pedig visszatér a régi kerékvágásba. 

A koronavírus-esetszámok ismét növekvő tendenciát mutatnak az Egyesült Államokban, és a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) pedig kedden új ajánlást tett közzé, melyben arra sürgetik a beoltott embereket is, hogy viseljenek maszkot beltéren. 

A Facebook nem sokkal azután közölte az oltóanyagra vonatkozó döntését, hogy Sunar Pichai, a Google vezérigazgatója bejelentette, hogy az óriásvállalat kampuszaira visszatérő alkalmazottaktól elvárják a koronavírus elleni védőoltás meglétét.

Az Apple jelezte, hogy az amerikai üzleteikben kivétel nélkül mindenki számára kötelező lesz a maszkviselés, míg a Microsoft egyelőre nem nyilatkozott hasonló döntésről.