Lezuhant az Olasz Légierő egyik gépe, meghalt egy 5 éves kislány (videó)

Fotó: EPA/TINO ROMANO
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szörnyű tragédia történt, miután az Olasz Légierő egyik gépe gyakorlatozás közben lezuhant, mely egy 5 éves kislány életébe került.

Videó is készült a tragikus esetről, melynek következtében életét vesztette egy 5 éves kislány. A balesetben egy egész család érintett, egy 9 éves kisfiút égési sérülésekkel szállítottak a torinói Regina Margherita gyermekkorházba, nem messze a tragédia helyszínétől.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Az édesanyát és az édesapát, akik szintén égési sérüléseket szenvedtek, a Cto és a San Giovanni Bosco kórházba szállították. A gép pilótája, aki katapultált, ugyancsak megégett, őt szintén sárga kóddal a Giovanni Bosco kórházba vitték.

A Frecce Tricolori, az Olasz Légierő műrepülő köteléke a Torino-Caselle repülőtér közelében gyakorlatozott, amikor bekövetkezett a tragikus pillanat. Az őrjáratnak egy légi bemutatón kellett volna részt vennie, majd a jelenlévő mintegy négyezer nézővel közölték, elmarad a bemutató.

Az ANSA azt írja, az olasz hadsereg mély részvétét fejezi ki a tragédia miatt, mely megdöbbentette őket. A gép egy autónak csapódott neki, amiben egy család tartózkodott, és a kislányon már nem lehetett segíteni.

A hadsereg természetesen minden szükséges támogatást megad a vétlen családnak, és minden részletet a lehető leghamarabb nyilvánosságra hoznak. A légierő vezérkari főnöke, Luca Goretti is részvétét fejezte ki, akit ugyancsak megdöbbentettek a történtek.

A hadsereg és a légierő is azért imádkozik, hogy a második gyermek és a szülők meggyógyuljanak. A vizsgálatok már zajlanak a háttérben, a napvilágot látott felvételek is segíthetnek abban, hogy kiderítsék, mi is történt pontosan.