Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Fordulat az olasz antifa nő ügyében: börtön helyett az EP-be megy

Olyan fordulat történt az ügyben, amire sokak szerint kevés esély volt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Guillaume Périgois
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Euronews beszámolója szerint mintegy 165 ezer szavazatot kapott a választáson, így a baloldali zöldek színeiben EP-képviselő lesz Ilaria Salis, aki tavaly több embert is megvert Budapesten.

Mivel EP-képviselő lesz, megilleti a parlamenti mentelmi jog is, tehát véget ér 15 hónapig tartó magyarországi bebörtönzése, majd házi őrizete is. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az olasz nőt tavaly a „Becsület napja” elnevezésű, neonáci megmozdulás után tartóztatták le, s életveszélyt okozó testi sértés bűnszervezetben elkövetett kísérletével vádolják, amiért akár 11 évre is ítélhetik.

Mivel május végén nem sikerült ítéletet hozni az ügyben, a következő tárgyalás ősszel várható.

A nő és szélsőbaloldali társai több emberre is viperákkal és botokkal támadtak rá Budapest utcáin, akikről azt feltételezték, hogy a nácik budai várból való kitörését ünnepelték.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.