Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Tragédia történt Ököritófülpösön egy idősek otthonában

Kiderült, hogy áldozata is van az Ököritófülpösön történt tűzesetnek, miután lángok csaptak fel egy szociális intézményben.

Fotó: Unsplash/Dave Hoefler
Baleset

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az elsők között számolhattunk be arról, hogy Ököritófülpösön, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a Kossuth Lajos utcában egy idősek otthonában tűz ütött ki. Hatalmas erőkkel, öt járművel és 18 tűzoltóval vonultak a helyszínre segíteni, majd megkezdték az oltási munkálatokat.

Az egyszintes épületben 25 lakó és 2 ápoló tartózkodott, akik közül egy ember kivételével mindenki ki tudott menekülni. Négy idős lakót a tűzoltók mentettek ki, addig egy mozgáskorlátozott férfi odabent maradt. Az egyik szobában találtak rá a holttestére, az ágyon fekve. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A Katasztrófavédelem azt írja, az ágy és a mellette lévő kerekesszék égett összesen két négyzetméteren. Először egy porral oltó készülékkel oltotta a tüzet egy ott dolgozó, és kiderült, hogy összesen 26-an szenvedtek füstmérgezést. A tüzet feltehetően ágyban dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.