Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

„A nyugati szomszédok mohón szemeznek Ukrajna és Fehéroroszország határmenti régióival”

Fotó: Recep Tayyip Erdogan török, Joe Biden amerikai elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök a NATO madridi csúcstalálkozójának első napi ülésén az Ifema kongresszusi és kiállítási központban 2022. június 29-én. MTI/AP/Manu Fernández
not image

Koós Alexandra

2022. július 5. - 01:47

A tisztviselő úgy véli, az érintettek „egyáltalán nem félnek nyíltan beszélni azok esetleges annektálásáról”.

A fehérorosz elnök, Alekszandr Lukasenko kijelentette, hogy szembe kell néznünk az igazsággal, hiszen „az új nácizmus nemcsak felütötte a fejét, hanem teljes erővel fel is támadt”, amelyet nyomon lehet követni a nyugati szomszédok „geopolitikai étvágyában”.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Elmondása szerint mindez egészen nyilvánvaló, ugyanis „a nyugati szomszédok mohón szemeznek Ukrajna és Fehéroroszország határmenti régióival”, emellett „nem félnek nyíltan beszélni azok esetleges annektálásáról” – írta a TASS.

Korábban azt állította, hogy az ukrán erők rakétákat lőttek ki országának területére, amelyekkel a katonai létesítményeket vették célba. Kiemelte, hogy minden beérkező rakétát semlegesítettek, emellett továbbra sem akarnak háborút Ukrajnával.

Bizonyítékokat azonban nem osztott meg erre vonatkozóan, valamint továbbra is elutasította, hogy háborús félként részt vennének az orosz-ukrán konfliktusban, bár Oroszországgal rendszeresen tartanak hadgyakorlatokat, valamint az oroszoknak szabad bejárása van a fehérorosz területekre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.