Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Lukasenko azt állítja, Ukrajna rakétákat lőtt ki Fehéroroszország területére

Fotó: Ukrán csapatok rakétákat lőnek ki a kelet-ukrajnai Popasznajában 2022. április 26-án. MTI/EPA
not image

Hujber Dávid

2022. július 2. - 19:20

Igen súlyos állításokat fogalmazott meg Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök, de egyelőre bizonyítékokat nem szolgáltatott erről.

Ukrajna azon a véleményen van, hogy Oroszország bele akarja rángatni a háborújába Fehéroroszországot, és mindent megtesz ennek érdekében. Ugyan a két ország tart közös hadgyakorlatokat, és szabad bejárása van az oroszoknak a fehérorosz területekre, Fehéroroszország eddig minden alkalommal elutasította, hogy háborús fél lenne.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Alekszandr Lukasenko azonban legutóbb már arról beszélt, hogy Ukrajna rakétákat lőtt ki országának területére. Elmondása szerint három nappal ezelőtt történt az ukrán akció, melynek során az ukránok katonai létesítményeket támadtak fehérorosz területen.

Adódik a kérdés, ha ez igaz, akkor mivel tüzeltek, mert az USA és más országok, akik rakétákat biztosítottak Ukrajnának, garanciát kértek arra, hogy ezeket csak az ukrán határon belül használják, így oroszországi területre nem lőhetnek velük.

A Sky News a Belta hírügynökségen keresztül számolt be Lukasenko nyilatkozatáról, aki Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb szövetségese. Elmondása szerint minden beérkező rakétát kilőttek, és hangsúlyozta, nem akarnak háborút Ukrajnával.

Bizonyítékokat nem közölt az állítólagos ukrán rakétaindításról, mely ha valóban megtörtént, az azonnal felvetne pár igencsak fontos biztonsági kérdést, nemcsak a nyugati fegyverek miatt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.