18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Nyolc éven keresztül erőszakolta meg kiskorú rokonát egy pedofil férfi

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. július 24. - 19:28

Vádat emeltek azzal a 46 éves férfival szemben, aki kiskorú sérelmére követett el több ízben is szexuális indíttatású bűncselekményeket.

Az ugyeszseg.hu szerint a vádlott előbb egy Heves megyei községben, később pedig a fővárosban létesített erőszakkal nemi kapcsolatot gyermekkorú unokahúgával. Rokonként a bizalmi helyzetével visszaélve a mindössze 8 éves kisleány jelenlétében pornográf tartalmú filmeket nézett, későbbi időszakban pedig nemi vágyának kielégítése végett erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekményekre kényszerítette.

A gyermekkorú sértett ellenállását a családját érintő fenyegetésekkel, valamint testi erőszakkal törte meg. Azzal fenyegette őt, hogy amennyiben fajtalan vágyának nem tesz eleget, az édesapja börtönbe kerülhet, szeretteit pedig szintén hasonló módon zaklatja. Súlyosan szeméremsértő magatartásával a sértett személyiségfejlődését traumatizálta.

A megfélemlített leány csak tizenhat éves korában tárta fel a bűncselekményt az édesanyjának. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a törvényszék a megalapozott tényállásból helytállóan következtetett a vádlott bűnösségére, és a kiszabott büntetések is törvényesek.

A vádlott terhére rótt bűncselekményeket a Btk. öt évtől tizenöt évig, illetve öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Halmazati büntetésként öt évtől huszonkettő és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A büntetés kiszabásánál irányadó bűnösségi körülményeket az elsőfokú bíróság feltárta és a súlyuknak megfelelően értékelte. A pszichoszexuális fejlődési zavarral küzdő vádlottal szemben kiszabott – a büntetési tétel középmértékét meghaladó – tizenöt év tartamú szabadságvesztés, kiegészülve a foglalkozástól eltiltással és a mellékbüntetéssel törvényes büntetés. Megfelelően igazodik a bűntettek tárgyi súlyához, a bűnösség fokához és a vádlott személyiségének kimagasló társadalomra veszélyességéhez. A büntetéskiszabási célok és elvek érvényesülésének biztosítására egyaránt alkalmas.