Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

Nyelvvizsga-felkészítést kínált egy áltanár, több százezer forintot csalt ki az óvatlan diáktól

Vádat emeltek egy pécsi nővel szemben, aki egy sértettől nyelvvizsga felkészítés címén csalt ki pénzt.

Illusztráció/Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádlott és a sértett 2019 augusztusában megállapodott egymással, hogy a vádlott vállalja, hogy a sértettet felkészíti angol nyelvből nyelvvizsgára. A felek megállapodtak az óradíjban, illetve a vádlott vállalta azt is, hogy elintézi a sértett nyelvvizsga jelentkezését is, amiért 75.000 forintot vett át – írta az ugyeszseg.hu.

A vádlott a pénz átadását követően azt mondta még a sértettnek, hogy a felkészüléshez szükséges lenne egy tankönyvcsomag megvásárlása is, amit ő meg tudna rendelni, ezért további 40.000 forintot vett át. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

2019 év őszén a vádlott úgy tájékoztatta a sértettet, hogy az egyetem szervezésében tolmács tanfolyam is indul, ami hasznos lehet a sértettnek, ezért a tanfolyamra történő jelentkezés céljából 60.000 forintot kért és kapott a nyelvvizsgázótól.

2020 januárjában a felkészítő arról tájékoztatta a sértettet, hogy lehetőség van az Egyesült Államokban részt venni egy nyelvtanfolyamon, ami államilag támogatott, így csupán 300.00 forintba kerül.

A vádlottnak sikerült meggyőzni a sértettet, hogy ez hasznos lehet számára, ezért a sértett 300.000 forintot átadott részére.

Egy hónappal később a vádlott jelezte a sértett felé, hogy a külföldi nyelvtanfolyamon, amennyiben egyéni elszállásolást kíván, úgy további 120.000 forintot kell fizetni.

A sértett ezen összeget is kifizette. A vádlott 2019 szeptemberétől 2020 nyaráig folyamatosan hitegette a sértettet a nyelvvizsga időpontjáról, a tankönyvcsomagról, illetve az amerikai utazásról is, majd ezt követően az elkövető a sértett számára elérhetetlenné vált, az átadott összegeket nem kapta vissza. A vádlott cselekménye a csalás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.