Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Komoly mellékhatást fedeztek fel az egyik koronavírus-vakcinánál

Fotó: hulapova / Twenty20

Czinder Tímea

2022. június 4. - 20:59

A klinikai tesztek során a beoltottaknál nagyobb arányban jelentkezett szívizomgyulladás, mint a többi jóváhagyott oltóanyag esetén.

Közel 23 százalékot zuhant a Novovax gyógyszergyártó részvényárfolyama, miután az amerikai gyógyszerfelügyelet részletesen bemutatta a cég koronavírus elleni vakcinajelöltje klinikai adatainak értékelését – olvasható a Portfolio cikkében.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A jelentés szerint a klinikai vizsgálat során legalább négy esetben fordult elő szívizomgyulladás, amennyiben pedig ez összefüggésben áll az oltással, úgy a szívizomgyulladás kockázata magasabb lehet annál, mint amit az mRNS oltóanyagok esetén rögzítettek.

A vizsgálatok ezen szakaszában korábban egyik jóváhagyott mRNS-vakcina esetén sem figyeltek meg szívizomgyulladásos eseteket, az első jelentések csak az engedélyezés után kezdtek érkezni róla.

Ez arra utalhat, hogy a Novovax esetén a gyakorlatan magasabb arányban fordulhat elő ez a mellékhatás, mint a Moderna vagy Pfizer vakcinák esetén tapasztaltak. A hír hatására a vállalat részvényei idén eddig 70 százalékot estek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.