Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Novák Katalin is reagált a tragikus buszbalesetre

Fotó: Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án. Tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek, amikor a lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. MTI/AP
not image

Takács Petra

2022. augusztus 6. - 16:47

Sokan vesztették életüket a buszszerencsétlenségben Horvátországban, aminek tragikus híre bejárta az egész nemzetközi sajtót.

Nem is oly rég Magyarországon is volt egy hasonló buszszerencsétlenség, amiben szintén sokan vesztették életüket. A tragédia körülményei csak részben ismertek, a nyomozás végeredményét egyelőre nem tudhatjuk.

Horvátországban is sokan vesztették életüket a balesetben, eddig legkevesebb 12 elhunytról tudni. Rengeteg a sérült, súlyos sérültek is vannak, és nem ismert, hogy lehetnek-e még újabb áldozatok.

Azt viszont már tudhatjuk, hogy lengyel állampolgárok ültek a buszon, akik egy zarándokhelyre tartottak, de már soha nem érhettek oda. A körülmények ebben az esetben sem ismertek, ugyanakkor pillanatnyilag nem zárható ki, hogy a sofőr elaludt, vagy rosszul lett.

Novák Katalin köztársasági elnököt is megrázta a hír, mély megrendüléssel látta a sajtóban megjelenteket. Őszinte részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, imádkozik a családjukért, a sebesültek gyors felépüléséért, illetve a lengyel barátainkért.

„Mély megrendüléssel értesültem a lengyel zarándokok tragikus horvátországi buszbalesetéről. Őszinte részvétem az áldozatok hozzátartozóinak, imádkozom a családjukért, a sebesültek gyors felépüléséért, lengyel barátainkért.” – írta a posztjában a köztársasági elnök.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.